30/11/2021
В четвъртък ще е предимно слънчево и почти тихо. Жълт код заради студа в 11 области

В четвъртък ще е предимно слънчево и почти тихо. Жълт код заради студа в 11 области

По-значителна ниска слоеста облачност ще се задържи по поречието на Дунав и над Източна България и там дневните температури ще останат по-ниски, между минус 3 и минус 1 градуса. В останалата част от страната максималните температури ще са между 1 и 6 градуса.

Жълт код е обявен за 11 области в Северна България заради прогнозата за много студено време. В областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград и Силистра през целия ден температурите ще останат отрицателни.

В планините ще е подходящо за туризъм. Ще бъде предимно слънчево и ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 3 градуса, на 2000 м – около минус 1 градуса.

Почти през целия ден по Черноморието ще има ниска слоеста облачност, но ще остане без валежи. Ще е почти тихо. Привечер ще са появи слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са 2-4 градуса, вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода е 7-8 градуса.

Facebook Comments