30/11/2021
Празникът в Сливенско

Празникът в Сливенско

На Рождество, 25 декември /вторник/, от09.00 ч., в Катедрален храм „Св. Димитър” в Сливен ще бъде отслужена Празнична света литургия.

В 11.30 ч., пл. „Цар Освободител“  ще започне Коледно веселие с участието на Младежки танцов ансамбъл „Браво“ при Народно читалище „Хаджи Димитър – 1937“ и Детски фолклорен ансамбъл „Българче“ при Основно училище „Христо Ботев“ и Народно читалище „Хаджи Димитър – 1937“ в Сливен.

В Твърдица днес се провежда по традиция коледуване при кмета пред сградата на Общината, пл. „Свобода“. Организиран е и коледен базар на ул. „Княз Борис I“, с участието на местни ученически и читалищни групи от цялата община.

Празнично е инастроението в Котел. На пл. „Възраждане“ започна програмата на Общината за коледните и новогодишните празници. Специални гости на празника бяха певицата Славка Калчева и рок бандата „Крос“. Своя постановка за малките зрители представи и кукленият театър от Сливен. Кукерска група и огнено щоу на Театъра на огъня и сенките от Ямбол радват още жителите и гостите на Котел. Подаръци за всички деца до 4-ти клас, чай, греяно вино и вкусни гозби за по-големите,  и още изненади  подготви  Община Котел. 

Кметът на Нова Загора Николай Грозев и заместник-кметът Светла Стоянова се срещнаха в навечерието на празниците с децата и възрастните хора от социални заведения на територията на общината.  Посещенията са  поредния израз на подкрепа и грижа към всички ползватели на социални услуги в общината. Градоначалникът спази традицията и поднесе коледни подаръци, като им пожела здраве, спокойни дни, топлина и уют през предстоящите празници.

Facebook Comments