Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/wp-db.php on line 3547
Честит празник, Сливен! – Радио СливенБГ
12/08/2022

Честит празник, Сливен!

Честит празник на всички сливналии и гости на града от екипа на Радио Сливен Нет!

 

С тържествена Света литургия в чест на Св. Димитър и за благоденствието на Сливен  започна празникът на града – Димитровден. Тя бе отслужена от Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Иоаникий в катедрален храм „Свети Димитър“. Тържествата продължиха с ритуал по издигане на националното знаме, знамето на Сливен и на ЕС, а от 11.00 ч. на бул. „Цар Освободител” ще бъде показана фотоизложбата на Фото Арт Клуб – Сливен.

В 12.00 ч. площад „Хаджи Димитър” ще посрещне гостуващия Национален кулинарен фестивал „Пъстра трапеза в моя град”, на който ще се демонстрират ястия от българската национална кухня, приготвени в професионалисти. Ще могат да се видят още ястия по регионални рецепти, дело на местни жители. Ще се проведе и състезание за млади шеф готвачи. Ще бъде показана и пленер-изложбата на детски рисунки на кулинарна тематика от Националния конкурс „Рецептите на баба”. Фестивалът ще завърши с богата фолклорна програма с участието на читалищни колективи и клубове за народни танци от Сливен. От 16.00 ч. площад „Хаджи Димитър” ще приеме Танцовото студио „Борис Панайотов” и приятели”, което ще представи „Зумба и латино танци-включи се и ти”, а за 18.00 ч. е предвидено огнено шоу.

 

Клубът по шахмат „Темп” организира шахматен турнир, който се провежда в клуба  на бул. „Цар Симеон” № 11.

 

Програмата за Димитровден тази година ще завърши в зала „Васил Левски” с конкурс по спортни танци за купа „България” и открит Републикански шампионат, посветен на празника на Сливен.       

 

 

 

    

 

 

 

About Post Author

Facebook Comments