Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/wp-db.php on line 3547
Отлично време за планински туризъм – Радио СливенБГ
10/08/2022
Отлично време за планински туризъм

Отлично време за планински туризъм

През двата почивни дни ни очаква много комфортно и приятно време. Ще бъде слънчево, тихо и топло, с температури сутрин от 9, 10 до 14, 15 градуса. Дневните стойности в събота ще достигнат 22 до 27 градуса, а в неделя – от 24 до 29 градуса. В планините на надморска височина 1200 метра температурите през деня ще достигат 17-19 градуса – високи за края на септември стойности. Слънчево и почти тихо време, с комфортни температури: условия които едва ли ще видим в подобна комбинация преди края на март за няколкодневен период.

Подобно хубаво време ще се задържи и в началото на следващата седмица, когато дневните стойности ще бъдат от 25 до 30 градуса – стойности, по-високи от обичайните за края на септември, но подчертано наднормени за началото на октомври. Високи ще бъдат и минималните температури, най-често с двуцифрени стойности, от 10-11 до 16-17 градуса – числа, достойни по този показател за юни, а в някои дни на места дори и за юли месец. Понеделник и вторник ще остане слънчево, с временни увеличения на облачността, но предимно висока (прозрачна за слънчевите лъчи).

About Post Author

Facebook Comments