Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/wp-db.php on line 3547
Напредва реновирането на общинската база под връх „Чумерна“, ски писта и влек – Радио СливенБГ
12/08/2022
Напредва реновирането на общинската база под връх „Чумерна“, ски писта и влек

Напредва реновирането на общинската база под връх „Чумерна“, ски писта и влек

През последните две години, общинската администрация в Твърдица, с подкрепата на Общинския съвет, успя да защити собствеността си под връх Чумерна. Общината е собственик на 2/3 от бунгалата, както и 100 % собственик върху правата им за поставяне, правата върху ски пистата и ски влека. Споразумението е ратифицирано от БТС София и се нанасят съответните корекции в АГКК – Сливен. Вписана е в активите на Община Твърдица.

След решение на ОбС – Твърдица, съвместно с БТС София базата бе отдадена за стопанисване. Новите наематели с изключително високи темпове обновяват базата така, както никога до сега не е правено. Бунгалата са изцяло санирани с изграден нов покрив и нови комуникации, вода, ел. инсталация. Работи се за централно парно. Всяко бунгало е обособено като самостоятелно жилище и ще предлага всички удобства. Настояването на Общинска администрация доведе до ремонт, обновяване и възстановяване на категоризацията на ски влека, както и подобряване и удължаване на самата писта. Предстои изграждане на барбекюта около пистата, хидрофор и откриване на нови водоизточници, за да може в периодите на слаб снеговалеж да се ползват машини за изкуствен сняг. Обявена е процедура за доизграждане на пътя от местността „Циганска поляна” до самата база. Съвместно с Планинска спасителна служба се планира и поставяне на павилион за Планинската спасителна служба, към базата на община Твърдица.

Целта на Общинска администрация е в съответствие с Общинския план за развитие, град и община Твърдица да се позиционират като целогодишна и зимна ски дестинация в средния ценови сегмент, с удобна логистика, минаващата през територията и национална еко-пътека Ком-Емине, част от международно трасе, разположение в центъра на страната и близостта на черноморските курорти.

Надеждите са това да доведе до повишаване на заетостта и нивата на доходите на населението тук.

About Post Author

Facebook Comments