Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/wp-db.php on line 3547
Община Сливен ще отбележи Деня на народните будители – Радио СливенБГ
10/08/2022
Община Сливен ще отбележи Деня на народните будители

Община Сливен ще отбележи Деня на народните будители

На 1 ноември честваме Деня на народните будители. По този повод Община Сливен организира различни събития.

От 9.30 часа на старите новоселски гробища, в знак на почит и уважение, ще бъдат поднесени цветя и ще бъде отслужена заупокойна молитва на гробовете на сливенските будители. Събитието традиционно се провежда съвместно със сдружение „Мати Болгария“ и Сливенската Митрополия.

В 12.45 часа новоназначени учители, заедно с представители на клуб „Будители“, ще поднесат гирлянд на паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци.

В 13.00 часа, във фоайето на зала „Сливен“ ще се проведе среща-разговор „На чаша кафе“ между ръководството на Община Сливен, новоназначени и пенсионирани учители. Превърналата се в ежегодна среща цели да стимулира диалог между поколенията преподаватели – младите да развият своята иновативна мисъл, черпейки от опита и мъдростта на достойните сливналии, отдалите живота си на образованието и възпитанието на децата.

В навечерието на Деня на народните будители Община Сливен пожелава на всички учители и хора на науката да бъдат борбени, достойни и удовлетворени от своята дейност.  

Pin It

About Post Author

Facebook Comments