22/01/2022
Родолюбива инициатива на военнослужещи от Ямбол

Родолюбива инициатива на военнослужещи от Ямбол

В навечерието на 19 ноември – Празника на Сухопътни войски, военнослужещи от 42-ри механизиран батальон – Ямбол почистиха и освежиха войнишките паметници в две села от община „Тунджа”, област Ямбол.

Посещението на местата на бойна слава и почит бе инициатива на командването и личния състав на батальона по случай предстоящия празник и се реализира съвместно с кметовете на двете емблематични села Победа и Челник. В рамките на акцията бяха почистени и освежени паметниците на загиналите във войните за освобождение на България, където са изписани имената на загинали на фронта воини от двете населени места.

Местните жители приветстваха инициативата на военнослужещите, като в нея освен самите кметове на селата – Димка Панева и Петко Господинов, се включиха и неколцина малки родолюбци.

В очакване на 19 ноември, 42-ри механизиран батальон – Ямбол се подготвя и за поредната си среща с приятелите на Сухопътните войски. За тях военното формирование отваря вратите си утре, понеделник, на 18.11.2019г. от 10.00 часа.

Facebook Comments