18/05/2022
Зам. – председателят на ДПС Янко Янков: Финансирането на партиите пряко рефлектира върху бъдещето на държавата

Зам. – председателят на ДПС Янко Янков: Финансирането на партиите пряко рефлектира върху бъдещето на държавата

Нисък морал в политиката и гласуване на инат от страна на управляващата партия – така определи Янко Янков, зам – председател на ДПС, случилото се в пленарната зала при гласуването на партийните субсидии. Тази седмица Янков бе гост в предаването „Още от деня“ на Българската национална телевизия.

ДПС иска да има достатъчна субсидия, за да може партиите ефективно да извършват политическата си дейност на територията на цялата страна без зависимости, защото това определя качеството на живот на хората.

11 лева партийна субсидия, анализ и пълна прозрачност къде и как се използват тези пари, за това настояха от ДПС. Защото партийната субсидия идва от данъците на българските граждани и трябва да служи на всеки български гражданин, коментира още Янков и даде пример с Германия, където прозрачността на партийното финансиране чрез дарения е факт.

Искаме да имаме офиси  поне в областните центрове, иначе сме принудени да  търсим други пътища на финансиране и това безспорно оформя някакви зависимости, встрани от качествената партийна политика, каза още зам. – председателят на ДПС. Субсидията от 8 лв обслужва само ГЕРБ и БСП, категоричен бе Янков по БНТ.

Държавата трябва да субсидира политическата система, за да няма подозрения и да се регламентира начинът за приемане на дарения, всичко да е публично и така няма проблем, убеден е политикът от ДПС. Трябва държавата да поеме отговорностите си, защото всичко свързано с финансирането на партиите пряко рефлектира върху бъдещето на държавата, каза още по темата Янко ЯнковСубсидиите са от данъците на българските граждани и трябва да обслужват техните интереси. Другото ще предизвика недоволство, прогнозира още Янко Янков.

Шпионската дейност се извършва от специалните служби, но никога не се извършва самоцелно, а е свързана с политическа протекция. Казаното от Путин е ултимативно и е сериозен знак за България. Но ние трябва да гледаме българския интерес, заяви Янков по другата актуална тема.

По повод приетата на заседанието на централното ръководство на ДПС декларация  против арогантността и цинизма в управлението, Янков коментира, че псевдонационализмът и това непременно да си против някого граничат с омразата и разделението и не гарантират демократичното, евроатлантическо развитие на нашата страна.

Facebook Comments