Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/wp-db.php on line 3547
Председателят на ЕП Д. Сасоли: Без правила, най-силните ще надделеят и най-слабите ще бъдат изключени – Радио СливенБГ
10/08/2022
Председателят на ЕП Д. Сасоли: Без правила, най-силните ще надделеят и най-слабите ще бъдат изключени

Председателят на ЕП Д. Сасоли: Без правила, най-силните ще надделеят и най-слабите ще бъдат изключени

Председателите на ЕС представят приоритетите за бъдещето на Европа

 

Председателят на ЕП Д. Сасоли в отговорите си пред журналисти каза: „Запитайте се това: защо всички искат да ни разединят днес? Защото когато има общи правила, ние живеем по-добре и защитаваме тези, които са по-слаби. Там, където няма правила, надделяват само най-силните. Може би тези, които искат да ни разделят, се страхуват от свят с правила. Днес вярвам, че значението на ЕС се крие в отговора, който можем да дадем на този въпрос – не само за нас, но и за един глобален свят, който трябва да живее по правила. Без правила най-силните ще надделеят и най-слабите ще бъдат изключени. А ЕС не иска това”.

След вчерашната среща за размисъл относно бъдещите предизвикателства пред Европейския съюз в дома на Жан Моне във Франция, председателите Давид Сасосли, Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен направиха днес изявления в посетителския център на Европейския парламент в Брюксел.

Оттеглянето на Обединеното кралство отваря нова глава в историята на Европейския съюз. Днешните изявления са с поглед към конкретните вътрешни и външни предизвикателства, които трябва да бъдат преодолени през следващите години, и за това как по-активно могат да се включат гражданите, гражданското общество и националните парламенти в дискусиите и във вземането на решения, които оформят бъдещето на Европа.

About Post Author

Facebook Comments