Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/wp-db.php on line 3547
Изтича срокът за картотекиране на крайно нуждаещи се от жилища /30 ноември/ – Радио СливенБГ
12/08/2022

Изтича срокът за картотекиране на крайно нуждаещи се от жилища /30 ноември/

Крайният срок за подаване на документи за картотекиране на крайно нуждаещите се от жилища лица и семейства изтича на 30 ноември, напомни Камелия Симеонова, началник отдел „Общинска собственост“ в Община Сливен.

До момента за картотекиране са подадени 36 молби. Общият брой на картотекираните да получат общинско жилище са 1 004. Само за миналата година са били 51, като са удовлетворени 43 от тях.

„Критериите за получаване на общинско жилище под наем са заложени в Наредбата за установяване жилищните нужди на гражданите, която е приета от Общинския съвет. Кандидат-наемателят трябва да е гражданин на Сливен с адресна регистрация не по-малко от пет години. Важна подробност е и броят на децата в семейството. Кандидатът не трябва да има имоти на собствено име на територията на цялата страна“, обясни Симеонова.

Общият брой на общинските жилища в община Сливен са 595.  За настаняване под наем с установени жилищни нужди са 515. От тях жилищата предназначени за продажба са 414, а за настаняване под наем са 101. Ведомствените жилища са 51, а резервните – 29.

14 общински жилища са продадени през 2013г.

Право на закупуване имат наематели, които са настанени като крайно нуждаещи и обитавали жилището минимум две години. Служители, настанени в общински жилища, могат да ги закупят, ако са ги обитавали не по-малко от 3 години и имат не по-малко от 5 години стаж без прекъсване в общинската администрация, редовно да са плащали наема и консумативите и да не са прехвърляли имоти.

About Post Author

Facebook Comments