Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/wp-db.php on line 3547
Н. Чирпанлиев: Непридружените деца ще бъдат настанени в центъра в новозагорското село Баня – Радио СливенБГ
12/08/2022

Н. Чирпанлиев: Непридружените деца ще бъдат настанени в центъра в новозагорското село Баня

Шефът на агенцията за бежанците Николай Чирпанлиев съобщи, че през първите девет месеца на тази година в България са потърсили закрила 5232 души. За сравнение, през първите 9 месеца на 2012 година само 183 са потърсилите закрила. Имаме увеличение на потока с над 20 пъти, каза пред БТВ Чирпанлиев.
В бежанския поток има и много деца. От над 4 000 души настанени в центровете децата са около 30 – 35%. Затова сме предвидили, да бъде направена реорганизация на тези центрове. Непридружените деца ще бъдат настанени в центъра в новозагорското село Баня. Там ще бъдат построени къщи за майки с деца и ще бъдат настанени тези, чиито съпрузи не са в България.
Подписано е споразумение за сътрудничество, взаимодействие и обмен на информация между Държавната агенция за закрила на детето и Държавната агенция за бежанците. С документа двете агенции обединяват усилията си за закрила на децата, които търсят убежище в страната ни.

Сн. РСН, архив

About Post Author

Facebook Comments