Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/wp-db.php on line 3547
Отново заявки за инвестиции към пистата на летището край Сливен и други обекти – Радио СливенБГ
01/10/2022
Отново заявки за инвестиции към пистата на летището край Сливен и други обекти

Отново заявки за инвестиции към пистата на летището край Сливен и други обекти

Има заявен инвеститорски интерес към пистата на летището край Сливен, към сградата на минералните бани и част от терена на бившите военни казарми по „Бургаско шосе“. Това заяви на днешния брифинг на общинското ръководство кметът Стефан Радев.

Водени са разговори с потенциални инвеститори за пистата и към момента има заявен интерес в две посоки – продажбата като терен с мултифункционално развитие или учредяване право на строеж за изграждане на фотоволтаична електроцентрала, най-вероятно с ограничен срок, след който да се върне на управление към общината.

„Обмисляме и двата варианта и се надявам този интерес да се материализира. Минималната стойност, от която нагоре може да се прави процедура е над 18 милиона лева и реализирането на такава сделка би осигурило значителни средства за общината, ако преминем към такъв инвеститор“, каза Стефан Радев.

 Чуйте още:

Още в прикачения файл:

Създаването на условия за икономическо развитие е сред приоритетите на общинското ръководство и заявения инвеститорски интерес към обекти, за чието развитие от години няма решение, е голяма възможност за Сливен.

                                                                                    

Pin It

About Post Author

Facebook Comments