Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/class-wpdb.php on line 3574
Студено за началото на април – Радио СливенБГ
10/12/2022
Студено за началото на април

Студено за началото на април

През нощта сняг ще превалява над Западна и част от Централна България. По високите места, включително в района на София, ще се образува снежна покривка. Ще духа до умерен североизточен вятър. Утре сутрин на места в западните райони ще осъмнем със снежна покривка, макар и по-малка от тази в началото на миналата седмица. Сутринта и утре преди обяд преваляванията ще обхванат и части от Източна България, но там ще бъдат предимно слаби. Минималните температури ще бъдат от минус 2 до плюс 3 градуса. През деня ще бъде облачно и студено за началото на април. Сняг ще вали над западните части на страната, като валежите ще са по-значителни около Западна Стара планина и планините на Югозападна България. Температурите ще бъдат от 1-2 градуса по високите полета до 7-8 градуса на места в източната половина на страната.

През нощта срещу четвъртък в ниските части на Северозападна България снегът ще преминава в дъжд и постепенно ще спира.Дъжд ще вали в Горнотракийската низина и на места там валежите ще бъдат значителни. По високите части на Западна и Югозападна България ще  вали сняг.Температурите в четвъртък сутрин ще са от около минус 3 до плюс 4 градуса, а през деня – от 5 до 10, на места до около 11. ПО високите полета ще остава по-студено, с максимални стойности до 3-4 градуса.

В петък сутрин ще остане студено, но през деня ще се затопли и дневните температури в низините ще  достигнат 10-15 градуса. По-студено с няколко градуса ще остане в София и другите западни полета. Температури, по-близки до нормалните за април, може да очакваме едва в края на седмицата.

About Post Author

Facebook Comments