28/10/2021
Училище „Елисавета Багряна“ в Сливен празнува 25 години от създаването си онлайн

Училище „Елисавета Багряна“ в Сливен празнува 25 години от създаването си онлайн

Основно училище „Елисавета Багряна“ в Сливен празнува 25 години от създаването си онлайн, съобщиха от учебното заведение. 

„Ситуацията ни постави пред поредното ново предизвикателство – да празнуваме патронния си празник онлайн. За всички свързани с ОУ “Елисавета Багряна“ и обичащи невероятното ни училище искаме да ви споделим, че за училищния празник се готвихме отдавна, подготвихме концерт с много изненади от талантливите ни ученици, номинации, интересни срещи с бивши ученици и учители. Предстои ни и официално откриване на паметна плоча пред входа на училището, в памет на патрона ни – Елисавета Багряна.

Но бъдете убедени, че ще дойде денят, в който ще празнуваме, ще дойде денят, в който училищната сграда ще оживее от детски смях и глъч и ще се прегърнем още по-силни, по-свободни и по-мотивирани за нови успехи и предизвикателства.

През празничните „Дни на Елисавета Багряна“ талантливи ученици, макар и виртуално, се включиха в разнообразни конкурси, рецитали, изложби, народни танци, изпълнение на музикални инструменти, балет, акробатични изпълнения.

С гордост можем да заявим, че за 25 години ОУ “Елисавета Багряна“ се превърна в желана територия за учениците, в модерно училище, което осигурява висококвалифицирана и конкурентноспособна подготовка на учениците, съответстваща на съвременните изисквания. И въпреки че сме едно от най-младите училища в града, постиженията на нашите ученици в обучението, спорта и изкуствата са значими. Затова допринася атмосферата на обич и внимание между учители и ученици и усилията им да направят училището уютно и красиво, с много въображение и талант“, пише директорът Величка Христова. И още:

„Училищният екип се стреми непрекъснато да прилага интерактивни практики и нетрадиционни подходи, които повишават ефективността на учебния процес и извънкласните дейности.

Скъпи ученици, пожелавам ви много бъдещи успехи, много здраве, сили и мъдрост, за да посрещате трудностите и предизвикателствата на съвременния живот.

Уважаеми родители, бъдете наши партньори и съмишленици!

Уважаеми колеги, пожелавам ви много здраве и удовлетворение от постигнатото, търпение, устрем и всеотдайност, с които да водите вашите възпитаници по пътя на знанието!

Честит празник!“

Pin It

Facebook Comments