Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/wp-db.php on line 3547
Заведения и басейни отварят – Радио СливенБГ
12/08/2022
Заведения и басейни отварят

Заведения и басейни отварят

От утре, 6 май, на ресторантите, кафе-сладкарниците, питейните заведения и тези за бързо обслужване се разрешава да работят с клиенти на откритите си търговски площи, при спазване на определени противоепидемични мерки.

Най-малко метър и половина трябва да бъде разстоянието между масите в откритите площи на ресторанти, кафе-сладкарници и питейни заведения. Това се посочва в актуализирана заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването.

Обслужващият персонал трябва да бъде с поставена защитна маска за лице или със защитен шлем. Препоръчително е носенето на ръкавици.

С новата заповед е актуализирано и разстоянието между чадърите в самостоятелни плувни комплекси и басейни. Разстоянието между два чадъра, измерено от центъра на чадърите, в площите на открито около басейните, трябва да бъде най-малко 5 метра.

С издадената днес заповед се допускат и посещенията на музеи на открито, при спазване на изискването за социална дистанция и всички противоепидемични мерки.

About Post Author

Facebook Comments