30/11/2021
760 проверени лица за спазване на карантина в сливенския квартал „Надежда“ в почивните дни

760 проверени лица за спазване на карантина в сливенския квартал „Надежда“ в почивните дни

През изминалото денонощие са извършени 633 проверки за спазване на карантина на територията на областта – РУ-Сливен-449, РУ-Нова Загора-112, РУ-Котел-30 и РУ-Твърдица-42. Установени са 9 случая на нарушаване на карантина- 7 за РУ-Сливен и 2 за РУ-Нова Загора. Образувани са досъдебни производства.  

760 са проверените лица за спазване на карантина в сливенския квартал „Надежда“ в дните от 1 до 3 май. В резултат на засиления контрол в квартала служители на участък „Надежда“ са извършили множество проверки са спазване на противоепидемичните мерки. Връчени са 128 предписания на РЗИ-Сливен, издирени са 120 лица, подлежащи на карантина.

От проверените 760 лица, поставени под карантина, са установени 9 случая на нарушаване на предписанията, за което в РУ-Сливен са образувани досъдебни производства.

Ограничаване движението на хора и безцелното излизане от квартала е осъществено от полицейски служители и доброволци. Извършвани са денонощни обходи за недопускане нарушаване на обществения ред, като са отработени 4 сигнала за силна музика и междусъседски скандали. Съставени са 12 протокола за предупреждение по чл.63 от Закона за МВР.

В хода на извънредните действия е разкрито престъпление. Служители на участък „Надежда“ са задържали извършител на кражба от частен имот в град Сливен.

Pin It

Facebook Comments