21/01/2022
Новите излекувани са 32-ма. Нова жертва в Сливен

Новите излекувани са 32-ма. Нова жертва в Сливен

Новите случаи на COVID-19 в България са 17, като общият брой на потвърдените случаи е 2460, каза на брифинг в Министерския съвет секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов, цитиран от БТА. Новите излекувани са 32-ма. Няма констатиран случай на заразено дете. Един нов случай на заразен има сред медицинския персонал – медицинска сестра в Ямбол. Общо излекуваните болни са 912, сред които и 10 деца. В болници са настанени 217 души, от които 22-ма са в интензивни отделения.

През денонощието са починали трима пациенти. 

67 -годишна жена е починала в Сливен. Тя е имала  придружаващо заболяване – диабет. През последното денонощие няма регистрирани новозаразени от града и областта, по информация на Националния оперативен щаб.

Запазва се тенденцията за новорегистрирани случаи на коронавирус между 90 000 и 100 хиляди, като водещи са САЩ и Бразилия. В Русия има над осем хиляди нови случая, във Великобритания са потвърдени над две хиляди. Във всички останали държави новопотвърдените случаи са под хиляда.

В Турция новозаразените за последното денонощие са 950, в Румъния – 146, а в останалите балкански държави новите случаи са под 50. Смъртните случаи също намаляват, допълни Димов.

Facebook Comments