30/11/2021
Правителството предлага удължаване на срока на извънредното епидемично положение до 30 юни

Правителството предлага удължаване на срока на извънредното епидемично положение до 30 юни

Правителството предлага удължаване на срока на извънредното епидемично положение с 15 дни до 30 юни. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов преди редовното заседание на Министерския съвет.

„Нищо положително не се е случило, нищо различно от месец или два няма. Няма и нищо, което да стресне хората, дори от 15 юни отваряме кината и театрите на 50% или през място. Заболелите се увеличават. Увеличават се и излекуваните”, обобщи министър-председателят.

„За да не се стигне до нова ескалация и болниците да не могат да приемат пациенти, с 15 дни предлагаме да се удължи извънредната епидемична обстановка. Тя ще продължи до 30 юни. Ако се налага ще удължим пак“. Това заяви премиерът Бойко Борисов.

„Дисциплината, дистанцията, дезинфекцията са най-важното, което хората трябва да спазват в този момент”, категоричен бе той.

„Всичко зависи от нас. Ако продължим да спазваме дистанцията, ще продължим да живеем и работим в почти такава среда, в каквато сме живеели преди вируса. Ние имаме най-либералните мерки, никъде в света ги няма. Ако нация успеем да устоим, ще сме за пример. Не ми се иска да мисля за варианти, в които болниците няма да могат да приемат пациентите”, коментира премиерът.

Facebook Comments