18/05/2022
Време е за нещо сладко…

Време е за нещо сладко…

Kанят ни от сладкарница Lokmada N&G – за специалните ни случаи да си подсладим живота с доза локма

 

Във времената на предизвикателства, в които съществуваме днес, че животът има и сладка страна ни напомнят от Lokmada N&G – сладкарница и работилница в Сливен за домашно приготвени торти, пасти, кремове, малки сладки хапки, домашна лимонада…

Сладкарница  и кафетерия Lokmada N&G отвори врати преди няколко месеца и вече има редовни клиенти от цялата страна. Намира се в централната част на Сливен, на ул. „Г. С. Раковски“ № 27, срещу Пожарната. Мястото е подходящо за партита и почерпка през деня, ако ви се опитват най – вкусните сладкиши в Сливен.

За поръчки може да позвъните на тел. 0877 673 518, както и да ползвате услугите на платформата foodpanda.bg /Фууд Панда/ за разнос.

В профилите на сладкарница Lokmada във фейсбук и инстаграм може да видите и да научите за сладките предложения за вашите поводи – рождени дни, сватбени и фирмени тържества, юбилеи и др.

Може да видите тук:

https://www.facebook.com/lokmadangsliven/videos/599873910691870/ 

 

Прави се и майсторско трилече с три вида мляко, сютляш, много се харесва сладкишът „Шехерезада“ – но приказките от 1001 нощ кога ли не са предпочитани…

Освен сиропирани и други сладки, се правят и дребни хапки с течен център, пълнят се с качествен шоколад и могат да се полеят с 4 вида заливки и ядки по желание на клиента.

Гюзлемите се пекат на сач и се правят с масло, предлага се също бюрек, соленки с копър и сирене, с ядки, разказва още Гюлнихар.

Разбира се, в сладкарницата се предлага традиционна турска баклава, сютляш, чай, кафе и домашна лимонада, много подходяща и освежаваща напитка за горещите летни дни.

Допълнете към вашите желания и домашни бонбони, тарталети, домашен крем, който се приготвя на място и се ползва за всички сладки.

Продуктите, които се ползват в работилницата на сладкарницата, са без стабилизатори, „..не работим с марципан, а с истински шоколад“, подчертава Гюлнихар.

Какво още предлагат – разказва собственичката на сладкарницата Гюлнихар Хасанова:

 Чуйте още:

Идеята на приятелките от детинство Гюлнихар и Несрин е да работят само с качествени продукти и да обогатяват асортимента зад витрините.

Предпочитанията на клиенти от цяла България карат двете дами да поглеждат по – надалеч във времето и да работят за идеята да зареждат с качественото си производство хранителни вериги в страната.

Майсторката на сладките Несрин близо 15 години работи в хранителния сектор, има сертификати от участията си в професионални обучения и семинари в сладкарския бранш. Заедно със съпруга си, който пък е 20 години сладкар, зареждат 6 сладкарници в Истанбул. А щом в космополитния многомилионен град и туристически център са издържали конкуренцията, явно вкусът е проверен и доказан във времето.

Facebook Comments