28/06/2022
Специалисти от медицински център „Кардиомед“ започват прегледи на пациенти и в Котел

Специалисти от медицински център „Кардиомед“ започват прегледи на пациенти и в Котел

След близо две години преговори, специалисти от медицински център „Кардиомед“ започват работа и в кабинет в Котел, това съобщи кметът на общината Коста Каранашев, цитиран от Котел нюз.

„За мен е чест да посрещнем доктор Блецова в Община Котел, един от водещите кардиолози в област Сливен. Тя е тук и ще бъде с цел да получим по-добро здравеопазване в нашата община и да повдигнем нивото на медицинските грижи“, написа кметът на Фб страницата на Община Котел.

Засега д-р Блецова ще преглежда в Котел два пъти седмично в кабинет в сградата на бившата поликлиника, където се намира и Центъра за спешна медицинска помощ.

„За момента ще работя във вторник след 13 ч. и четвъртък след 10 ч. В кабинетите ще приемам и преглеждам пациенти с кардиологични заболявания, ще работя със Здравната каса, така, че спокойно може да си вземате направления от личния лекар и няма да е необходимо да заплащате. Искам да подчертая, че разполагаме с изключително съвременна и качествена медицинска апаратура, която е закупена специално за нуждите на нашата практика тук, в Котел, и тя ще бъде монтирана за постоянно в кабинетите. Трябва да подчертая и наличието на много модерен и прецизен ехограф“, коментира от своя страна д-р Блецова.

По думите й, уред от подобен порядък ще има възможност да се прави скрининг на всякакъв вид патология на сърцето. В кабинета на разположение ще бъдат и всички видове холтери. Това са уреди, които 24 часа записват различни показатели като кръвно, аритмия и др., чрез което в последствие да се прави и прецизна диагностика.

„От 1 октомври с мен ще работи и колега гастроентеролог д-р Халкова, тя ще работи в съседния кабинет със същото като моето работно време. В последствие ако преценим, че вие имате сериозна нужда за ежедневно присъствие на кардиолог, ще имаме готовност да организираме всекидневно дежурство осигурено от нашата практика“, допълни д-р Блецова.

Аз активно продължавам да търся възможности за привличането на педиатър и ендокринолог, информира своите съграждани кметът Коста Каранашев.

Facebook Comments