Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/wp-db.php on line 3547
11 жители на област Сливен са излекувани през последното денонощие – Радио СливенБГ
10/08/2022
11 жители на област Сливен са излекувани през последното денонощие

11 жители на област Сливен са излекувани през последното денонощие

През последното денонощие 11 жители на Сливенска област са излекувани от коронавирусни инфекции. Трима новозаболели са хоспитализирани, съобщи Областният кризисен щаб. Двама са от община Сливен, един – от община Котел.

Сред тях двама пациенти са педагози, работят в различни учебни заведения и няма свързаност между случаите. Няма данни да са имали контакт със заразени лица, уточниха от РЗИ. Установени са контактните им лица в служебния и семейния кръг, издадени им са предписания за домашна карантина. Не се налага да бъдат карантинирани учащи се, показват епидемиологичните проучвания. В учебните заведения е извършена дезинфекция.

От Областния кризисен щаб призовават да се спазват противоепидемичните мерки за носене на предпазни маски в закрити площи, спазването на физическа дистанция от 1,5 метра, редовна дезинфекция на работното място и вкъщи и често миене на ръцете. Срокът на мерките е удължен до 30 ноември.

Pin It

About Post Author

Facebook Comments