Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/wp-db.php on line 3547
Ефективно наказание за кражба със сила от малолетно момиче – Радио СливенБГ
12/08/2022
Ефективно наказание за кражба със сила от малолетно момиче

Ефективно наказание за кражба със сила от малолетно момиче

Наложиха ефективно наказание от 2 години „лишаване от свобода“ спрямо Милчо А. Той е признал вината си за това, че противозаконно отнел златна обеца (стойност 58 лева) от малолетно момиче, като използвал сила. Грабежът е извършен на 17.09.2020 г. в град Сливен. Той е квалифициран по чл.199, ал.1, т.4, вр. чл.198, ал.1 от НК, тъй като е осъществен при условията на опасен рецидив. По време на разследването е установено, че Милчо А. е издърпал със сила обецата от ухото на пострадалото момиче.

Наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор. Споразумението, което е одобрено от Окръжен съд – Сливен, е окончателно и има сила на влязла в законна сила осъдителна присъда.

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Ямбол (след постигнато споразумение в съдебно заседание) бе наложено ефективно наказание от три години „лишаване от свобода“ спрямо Бальо В. Той е приел всички факти от обвинителния акт и е признал вината си за това, че противозаконно отнел чужди движими вещи (всичко на обща стойност 31 лева) от владението на мъж, като за целта използвал сила. Грабежът е осъществен на 17.12.2019 г. на асфалтова площадка в близост от ж.п. гарата в град Елхово. Престъплението е квалифицирано по чл.199, ал.1, т.4 от НК. То е извършено при условията на опасен рецидив.

По време на разследването е установено, че Бальо В. е нанесъл удари с ръце и крака по тялото и лицето на пострадалия. Така е успял да отнеме раницата му, в която имало хранителни стоки.

Наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор. Споразумението, което е одобрено от Окръжен съд – Ямбол, е окончателно и има сила на влязла в законна сила осъдителна присъда.

Pin It

About Post Author

Facebook Comments