25/10/2021
1 акт в Сливен, 5 в Ямбол за нарушаване на карантината

1 акт в Сливен, 5 в Ямбол за нарушаване на карантината

През изминалото денонощие полицейски екипи са извършени 505 проверки за спазване на карантина на територията на областта. Установен е един случай на нарушаване на карантината в град Сливен, образувано е досъдебно производство.

В област Сливен  са извършени 206 проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт, за спазване на противоепидемичните мерки. За констатирани нарушения са съставени 46 акта по чл.209а от Закона за здравето и 57 предупредителни протокола.

През изминалото денонощие от служители на ОДМВР – Ямбол са съставени 5 акта за нарушаване и неизпълнение на противоепидемичните мерки по чл. 209а от Закона за здравето и 110 предупредителни протокола по чл.65 от ЗМВР. От началото на седмицата са съставени 214 предупредителни протокола, във връзка със спазване на въведените противоепидемични мерки срещу разпространението на COVID -19. В хода на проверките на места за обществено ползване и в градския транспорт се обръща внимание и на правилното носене на маските.

Продължават и проверките на лица поставени под карантина, като през изминалия ден са проверени 463 лица. За спазване на режимите на карантина се следи и при изпълнение на ежедневните полицейски дейности – проверки на лица, проверки на автомобили и пътници в тях, предоставяне на административни услуги и други.

Facebook Comments