Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/wp-db.php on line 3547
Информационни брошури с правила за движение на тротинетки ще разпространяват от пътната полиция – Радио СливенБГ
12/08/2022
Информационни брошури с правила за движение на тротинетки ще разпространяват от пътната полиция

Информационни брошури с правила за движение на тротинетки ще разпространяват от пътната полиция

Санкции за тротинетки по главната

Както вече информирахме, информационни брошури с правилата за движение, специално касаещи електрическите тротинетки, ще разпространят от „Пътна полиция” – Сливен. В центъра на града ще бъдат поставени табели, забраняващи движението им по пешеходната зона. Причина за това са все по зачестяващите нарушения и инциденти с електрическите тротинетки, съобщи главен инспектор Илиян Николов, началник на сектор „Пътна полиция” при ОД на МВР-Сливен.

Указателните табели ще бъдат сложени на всички достъпи към главната пешеходна улица места. С промените в Закона за автомобилните превози тротинетки не трябва да се карат по тротоарите, а скоростта за движение се ограничава до 25 км/ч. Водачите на електрически тротинетки трябва да носят каска и светлоотразителни елементи и ще бъдат задължени да се движат само по изградените велоалеи, а при липсата им – най-близо до дясната граница на платното за движение.

Започват операции за санкциониране на нарушителите, казаха още от полицията. Мотивът е, че ползването на тротинетки в пешеходни зони е абсолютно забранено и много опасно.

И ако тротинетките се ползват предимно от деца и ученици, то велосипедите по главната улица в Сливен, управлявани и от хора над средната възраст без каски, не са рядка гледка, а ежедневие.

И това също е повод за тревога и за законова намеса, за де се опази здравето и на хората на колелета, и на пешеходците.

Pin It

About Post Author

Facebook Comments