Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/wp-db.php on line 3547
От днес започва кандидатстването за помощта от 24 лева на ден – Радио СливенБГ
12/08/2022
От днес започва кандидатстването за помощта от 24 лева на ден

От днес започва кандидатстването за помощта от 24 лева на ден

Започва кандидатстването за помощта от 24 лв. на ден. Тя ще се отпуска за не повече от 2 месеца на работници, които са в неплатен отпуск, заради пандемията и новото частично затваряне на бизнеса. Всеки, който желае да се възползва от нея, трябва да уведоми работодателя си.

На сайта на Агенцията по заетостта са публикувани образците на всички документи, които се попълват и подават от работодателите по електронен път, по пощата с обратна разписка или на място в бюрата по труда.

В интервю за БНР социалният министър Деница Сачева уточни, че различните мерки, предприети от правителството, могат да бъдат комбинирани от работодателя.

„Един и същи човек обаче – работник или служител, не може да получава всички мерки едновременно. Но един работодател, за различни свои работници и служители, може да ги комбинира”, уточни тя.

Социалният министър увери, че Агенцията по заетостта проверява и обработва получените заявления в рамките на 10 дни, след което в петдневен срок парите ще бъдат превеждани по сметките на служителите.

About Post Author

Facebook Comments