Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/wp-db.php on line 3547
Жълт код за силен вятър за цялата страна – Радио СливенБГ
12/08/2022
Жълт код за силен вятър за цялата страна

Жълт код за силен вятър за цялата страна

Променливо зимно време ни очаква през седмицата. Тя започва с високи температури, ще продължи със сняг и застудяване и отново ще завърши с по-меко време.

До обяд ще бъде облачно, на места с превалявания от дъжд. Ще духа умерен, в Дунавската равнина временно силен западен вятър. Жълт код за силен вятър е обявил НИМХ за цялата страна за днешния ден. След обяд от запад преваляванията ще спират, а облачността ще се разкъсва и намалява. Максималните температури ще бъдат от 5-6 градуса на запад до 13 градуса в югоизточните райони.

Седмицата ще продължи с още превалявания, както и сняг и застудяване. Таи нощ облачността ще бъде значителна. Дъжд ще превали на запад и северозапад, а сняг — в Западна Стара планина. Минималните температури утре сутрин ще бъдат от около 1-2 на север и северозапад до все още 7-8 градуса в югоизточните райони. Вятърът в по-голямата част от страната ще спре, освен на югоизток, където ще духа до умерен от югозапад.

През деня утре ще бъде облачно. Ще вали дъжд, който отначало по високите полета, а по-късно и в останалите райони ще преминава в сняг. В ранния следобед температурите ще бъдат от 1-2 градуса по високите котловини на запад до все още около и над 10 в югоизточните райони. Ще се появи и усилва северен вятър, с който застудяването ще продължи.

В сряда ще остане облачно, все още със слаби превалявания от сняг, които през деня постепенно ще спират. Минималните температури ще бъдат от минус 5 до около нула, по морето до плюс 3-4, а дневните – от минус 2 до плюс 4 градуса. Ще бъде ветровито, с умерен вятър от запад-северозапад.

Облачно, почти без валежи или със съвсем слаби такива ще остане времето в четвъртък. Минималните температури ще бъдат обичайни за месец януари – от минус 6 до минус 1, а дневните ще останат без съществена промяна. Остава ветровито, с умерен вятър от запад-северозапад.

В петък вятърът ще отслабне и ще се ориентира от югозапад, а температурите ще започнат да се повишават.

About Post Author

Facebook Comments