Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/wp-db.php on line 3547
Б. Борисов: Истинският проблем в България е това, че няма лява партия – Радио СливенБГ
02/10/2022

Б. Борисов: Истинският проблем в България е това, че няма лява партия

Много често се коментира в публичното пространство за проблеми в център-дясно. Всъщност истинският проблем в България е това, че няма лява партия. Това заявява в профила си във „Фейсбук“ председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. По думите му в момента имаме т.н. левица, която изцяло се ръководи от ДПС и в същото време основните им тези са повече центристки и десни.

„Давам пример с въвеждането на плоския данък, с отказа да се премахне данък “лихва” и т.н. В център-дясно проблеми няма, защото има силна дясноцентристка партия ГЕРБ, която побеждава левицата и либералите в десет поредни избори за различни институции, по-малка, но влияеща на общественото мнение коалиция на Реформаторския блок и няколко други партии в център-дясно, които са с по-малък електорален ресурс, но също с немалък потенциал – БЗНС, РЗС, движение “22 септември” и други. Затова считам, че най-сериозният проблем в България е липсата на лявоцентристка партия, която да отстоява не само интересите на своите гласоподаватели, но преди всичко и авторитета си, защото вие виждате в изказванията на г-н Местан ясно прозира, че те са хората, които и ръководят, и определят политиката, и налагат своята програма за изпълнение“, категоричен е Бойко Борисов. Председателят на ГЕРБ дава пример с начина, по който Йордан Цонев отряза Станишев за данък “богатство” през 2015 година.

About Post Author

Facebook Comments