25/10/2021
Излекуваните са повече от заболелите през последното денонощие

Излекуваните са повече от заболелите през последното денонощие

През последното денонощие са излекувани 38 жители на област Сливен. Новодиагностицирани са 32-ма души, съобщиха от Областния кризисен щаб. Няма починали от COVID-19.

Приключиха изследванията на целия персонал в производствената фирма в Сливен, където бе установено огнище на заболяването. Сред последните проби има още два положителни резултата, по данни на РЗИ. С тях заболелите на работното място се увеличиха от 16 на 18 души.

Сред нозаболелите през изминалото денонощие са лекар от доболничната помощ и служител от помощния персонал в болнично заведение.

В периода от 8 до 10 февруари са диагностицирани четирима служители от детска градина в Сливен – двама учители и двама души от непедагогическия персонал. Карантинирани са четири групи.

Заболял е ученик от училище в Сливен. В карантина са съучениците от класа му.

В отговор на постъпили запитвания Областният кризисен щаб съобщава, че ангажимент на директорите на учебните и детските заведения, на помощник-директорите или на класните ръководители е да информират родителите, ако се налага карантиниране на техните деца като контактни на заболели деца, учители или служители от персонала в детските ясли, градини и училища.

Активните случи на COVID-19 в областта са 447. От тях 19 са в община Нова Загора, 12 – в община Твърдица, 8 – в община Котел. Останалите 408 са в община Сливен – 356 са болните в града, 52-ма – в 26 малки населени места. Под карантина са 958 лица.

Спазването на противоепидемичните мерки доказано ограничава риска от разпространение на коронавируса. Предпазните маски за лице са задължителни в закритите площи – работни помещения, търговски обекти, театри, музеи, обществен транспорт, включително гари, автогари, кооперативни пазари и др.

Pin It

Facebook Comments