28/10/2021
Ще нахлува по-студен въздух

Ще нахлува по-студен въздух

В петък времето ще остане без съществена промяна. Сутрин температурите ще бъдат от около 0 до 6-7 градуса, а дневните от 13 до 18-19 градуса. В сутрешните часове на места в низините и котловините ще има мъгли, но до обяд видимостта ще се подобрява.

В събота ще се появи и усили, в Дунавската равнина – до силен северозападен вятър. Минималните температури ще се повишат още малко, а дневните ще останат без съществена промяна.

В неделя от северозапад ще нахлува по-студен въздух и температурите ще се понижат. Минималните ще са от нула до около 5, а дневните от 7 до 12 градуса. Облачността ще бъде променлива, но валежи са малко вероятни. Вятърът ще бъде до умерен, от северозапад, в Източна България – от север-северозапад и постепенно ще се ориентира от североизток.

В понеделник и вторник температурите на изток ще се понижат още. В страната дневните стойности ще са от около 7-8 на североизток до 11-12 в крайните западни райони. Над Източна България облачността ще бъде значителна, а на запад ще намалява до слънчево време.

Facebook Comments