18/05/2022
„Пътуване към България“ излезе първо на испански

„Пътуване към България“ излезе първо на испански

 Имало ли е българи в експедициите на Христофор Колумб? Отговор на този любопитен въпрос, история, география, мистика и още в една книга на нашата съгражданка Ваня Радоева, написана далеч от Сливен, но с мисъл за родното, на един дъх и с много желание.

Романът излезе първо на испански език с клеймото на португалско издателство и представя прелюбопитна история, свързана с България, разказва авторката пред Радио Сливен Нет.

 чуйте още

„Историята на земите, принадлежащи на една от най-старите държави в Европа – България (681 н.е.) – от дълбока древност до днес; исторически факти, преплетени с тайнствени места, легенди, традиции; Орфей, Спартак и българските Богомили – предци на Катарите в Южна Франция, които от своя страна са първопричината за създаване на Инквизицията; висши държавни служители, замесени в търсенето на първото същество, пристигнало (евентуално) на Земята от космоса; тайни служби, атентатът срещу Папа Йоан Павел II; Симеон Сакскобурготски, география, най-нова история и т.н.

Изборът на кораб като основна сцена за развитие на повествованието, както и присъствието на хора от различни етноси и религии (нещо като плаваща средновековна Вавилонска кула), които се разбират и си помагат, съответства с непоколебимото убеждение на авторката, че е възможно да живеем в мир и хармония.“  Това пишат издателите на романа.

 чуйте още

Дано книгата на родената в Сливен Ваня Радоева намери и българско издателство, за да имат възможност повече хора да я прочетат и на родния ни език.

 

Facebook Comments