30/11/2021
Котел отбеляза 24 май с тържествено шествие, концерт и грамоти за 137 отлични ученици

Котел отбеляза 24 май с тържествено шествие, концерт и грамоти за 137 отлични ученици

Коста Каранашев: „Най – големият капитал на България и на нашия град Котел  това са децата! Най – голямата отговорност – това е отговорността на семейството и преподавателите!“

Празничният 24 май в Котел започна с тържествено шествие по главната улица на града, водено от възпитаници на Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев” и СУ „Георги Ст. Раковски“. С цветя в ръце учители, ученици и граждани изпълниха площад „Възраждане“, където се състоя тържествената церемония в чест на празника.

След издигане на знамената на Република България и на община Котел, приветствие към присъстващите поднесоха кметът на община Котел – Коста Каранашев, директорът на СУ „Георги Ст. Раковски“  Стефан Дондев и директорът на НУФИ “ Филип Кутев”  Мария Градешлиева.

“Чрез създаването на славянската писменост българският народ се приобщи към eвропейските народи. Можем да бъдем горди с делото на Кирил и Методий. За нас в Котел и лично за мен е въпрос на чест да поздравя всички преподаватели и всички ученици. Най – голямата инвестиция, най – големият капитал на България и на нашия град – това са децата! Най – голямата отговорност е отговорността на семейството и преподавателите.

Дълбок поклон пред делото на светите апостоли Кирил и Методий.

Дълбок поклон пред нашите преподаватели и учители.

Поздравления за всички ученици. Бъдете живи и здрави”, заяви в словото си градоначалникът.

След тържественото приветствие се проведе и ритуал по предаване и приемане на училищните знамена и връчване на грамоти и награди на 137 ученици с отлични резултати за учебната 2020/2021 година.

Венци и цветя бяха поднесени в знак на признателност пред паметника на Г. Ст. Раковски от кмета на община Котел и от председатела на общински съвет Христина Чолакова.

Тържествената програма в чест на празника завърши с музикална и танцова програма в изпълнение на ученици от СУ „Георги Ст. Раковски“ и Центъра за подкрепа за личностно развитие – Котел.

Facebook Comments