Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/wp-db.php on line 3547
Правителството иска евтини маратонки, за да сме здрави, оповестява „24 часа” – Радио СливенБГ
12/08/2022

Правителството иска евтини маратонки, за да сме здрави, оповестява „24 часа”

Ученици се изнудват със секстинг, е водещото заглавие на „Монитор”

Ученици се злепоставят или изнудват със секстинг. Влюбени двойки си изпращат снимки, видео или текст с еротично или сексуално съдържание. При раздяла обаче една от страните качва интимното съдържание в интернет или го разпространява сред връстници за отмъщение. За това предупредиха от МВР в наръчник за родители, чиято основна цел е да предпази децата от най-честите престъпления.

Правителството иска евтини маратонки, за да сме здрави, оповестява „24 часа”

Държавата ще работи активно с производителите и търговците на спортни стоки, за да предлагат спортни екипи като маратонки и анцузи и уреди на достъпни цени. Тази дейност е залегнала в одобрена от правителството Национална здравна стратегия и целта е повишаване на физическата активност на българите, за да са по-здрави. Документът бе принципно одобрен от правителството на 21 декември, но по искане на голяма част от министрите здравният Таня Андреева трябваше да я доработи. Окончателното одобрение е станало на 21 януари с решение на подпис.

Митничари измислиха нов подкуп, разкрива „Труд“

Митничари от Свищов измислиха нов вид корупция – искат несъществуващи такси от шофьорите. Униформените се опитали да вземат по 1500 евро от четири турски тира, които трябвало да влязат в България. Шофьорите обаче се усетили и сезирали Министерството на финансите. За по-голяма достоверност митничарите се позовали на официална тарифа за транзитно преминаващи товари. Плащането обаче е отменено още преди 33 години. Тираджиите обаче не им хванали вяра, върнали се обратно в Румъния и влезли в България през Никопол, където не били чували за подобни такси.

Детските центрове стават недостъпни за деца под 6 г., акцентира „Сега“

Драстични ограничения в дейността на детски и парти центрове, които може и да обезсмислят съществуването им, предлага агенцията за закрила на детето. Оттам искат деца до 6 години да не могат да бъдат оставяни сами в такива зони за игра, а задължително да влизат вътре с придружител. Агенцията иска и за всички такива центрове да се въведе лицензионен режим. Точно родителите на малки деца обаче сега са основната клиентела на тези зони за игра, и то именно заради възможността да си издействат час-два „лично време“. Предложенията се правят заради инцидента с тригодишния Стефан миналото лято във варненски мол. Детето бе оставено в детския център от родителите си, но избяга незабелязано от там и падна от ескалатора от около 10 метра височина. Открит остана въпросът има ли нарушения при самия ескалатор, а впоследствие се разбра, че родителите са „завишили“ годинките на Стефан, за да се промушат през изискването на центъра децата да имат навършени 4 г. От агенцията обясняват, че предложенията им са в резултат от „задълбочен анализ на причините и пропуските, довели до инцидента“. Според експертите трябва да се разработи специална наредба, регламентираща критериите при предоставянето на такива услуги от юридически лица или да се разработят единни стандарти за безопасност. Предложенията за промени в нормативната уредба ще бъдат изпратени до компетентните органи.

Русенец извървя сам 700 км от Ком до Емине, пише „Стандарт“

Русенецът Теодор Атанасов извървя 700 км от връх Ком до нос Емине. 26-годишният алпинист и пещерняк от туристическо дружество „Приста“ е взел трасето за 23 дни. Така той реализира своя амбициозен проект – самотно зимно преминаване на предизвикателния маршрут. Пред „Стандарт“ пътешественикът разказа, че потеглил на 22 декември от най-западната точка на Балкана и пристигнал до морето на 13 януари. По време на похода той се движел по билото сам, спял на палатка, а на гърба си имал 20-ина килограмова раница. Алпинистът посрещнал Коледа на хижа „Лескова“, а Новата година – на хижа „Козя стена“. На няколко места по пътя русенецът имал срещи с верни приятели, които му изнасяли на билото храна, газ и провизии за следващия период от похода. Въпреки меката зима не липсвали и тежки моменти. В района на връх Паскал алпинистът трябвало да преодолее бурни ветрове. „Ураганът продължи цял ден. Ставах и продължавах“, спомня си Теодор. Той имал препятствия в района на хижа „Планински извори“, където пък затънал до кръста в сняг и клекове. Справяйки се с разнообразието на климата и релефа, на 16-ия ден младият мъж преминал Хаинбоаз, а на 19-ия вече бил в Котел. „Въпреки че си ходил толкова много и си адски разглобен, пак имаш чувството, че можеш да изходиш света“, каза след края на приключението Теодор Атанасов. Последните дни продължавал да покорява разстоянието и през нощта, за да достигне по-скоро до морето.

Напред към национализацията на „Химко“ и „Ремотекс“, отбелязва „Капитал Daily“

Плановете на правителството за национализация на закъсали и фалирали частни предприятия добиха още по-конкретни очертания, след като в четвъртък икономическият министър Драгомир Стойнев определи края на февруари като срок за финализиране на сделката за „Химко“, а Българският енергиен холдинг (БЕХ) обяви, че търси оценител за „Ремотекс – Раднево“. Новината за предстоящото одържавяване на торовия завод беше съобщена на форум за реиндустриализацията на българската икономика и само ден след като възраждането на индустрията беше поставено като цел на европейско ниво. Но тълкуването на сегашното правителство за реиндустриализация значително се разминава с това на бизнеса и пазарната логика. Вместо да създава условия за нови частни стопански субекти, управляващите харчат милиони за съживяване на фирми, които дори частни собственици не са успели да развият. Стойнев каза още, че правителството има и други „революционни идеи“, които предстои да се обявят.

About Post Author

Facebook Comments