28/10/2021
Борисов в Котел: Христо Иванов вчера беше най-тъжният човек като видя, че няма министри

Борисов в Котел: Христо Иванов вчера беше най-тъжният човек като видя, че няма министри

„Вчера се видя коварството на Румен Радев. След като Слави и хората му извадиха наяве истината, че в служебното правителство са били назначени данъчни и финансови измамници, Радев и Божков веднага им спретнаха протест, който обиждаше кандидата им за премиер … А Христо Иванов вчера беше най-тъжният човек, след като видя, че няма да има негови министри. Защото тях освен постове и кресла друго не ги интересува“. Това заяви в Котел лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Бившият премиер посети града за „Фестивала на етносите, багрите и котленския килим“, открит днес официално. На събитието присъства народният представител от Сливен Десислава Танева /ГЕРБ/, областният управител Чавдар Божурски, председателят на Общински съвет – Котел Христина Чолакова, кметове на кметства, общественици.

„Единственият шанс, който виждам оттук нататък, е Слави да излезе, да определи някакъв хоризонт за управление и да направят правителство, защото пред страната има неотложни въпроси. Ние няма да участваме под никаква форма, дори при гласуването ГЕРБ-СДС ще излезем от залата, за да могат да си направят правителството. Защото след трети избори ще бъде още по-невъзможно да се направи правителство“.

България повече от всякога се нуждае от спокойствие, каза още Борисов. Той поздрави кмета на община Котел Коста Каранашев за организацията на събитието и толерантния дух на фестивала. В личния си профил в социалните мрежи Борисов написа: 

„Днес в Котел всеки може да види пъстротата на обичаи от всички краища на България. Животът в мир и разбирателство между етносите е едно от най-големите богатства на нашата страна. Докато сме заедно, България ще продължава да се спрявя с всички предизвикателства“.

 

Сн. Радио Сливен Нет

Facebook Comments