23/05/2022
Започва промяна на времето

Започва промяна на времето

Днес започва промяна на времето. Ще бъде ветровито, с умерен в Дунавската равнина и силен западен вятър. Облачността ще бъде променлива, често значителна.Ще превалява дъжд, повече и в по-значителни количества – на места в южните райони. Дневните температури ще бъдат от 25-28 по високите полета и на север до все още около 30, 31 на места в южните райони.

В неделя облачността ще бъде променлива. Вятърът от северозапад ще отслабне и ще бъде слаб. Краткотрайни превалявания, предимно слаби, ще има на отделни места, главно около планините. Дневните температури ще са от 24 до 29 градуса.

В понеделник през страната ще премине атмосферен фронт. От запад на изток на много места ще превали, а вятърът отново ще се усили. Дневните температури ще бъдат от около 20 на северозапад до все още 28-30 в югоизточните райони.

Във вторник и сряда облачността ще намалява до незначителна. Сутрин ще бъде хладно, с температури на много места около и под 10 градуса, като не е изключено на места стойностите да паднат и до около 5. През деня ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността. Дневните температури ще бъдат около 20 градуса, но на места ще остават и малко по-ниски.

Facebook Comments