22/01/2022
Един кандидат за народен представител е поискал от РИК – Сливен заличаване на регистрацията си от партийна листа

Един кандидат за народен представител е поискал от РИК – Сливен заличаване на регистрацията си от партийна листа

Идната седмица 6 демо машини ще бъдат на разположение на избирателите, за да изпробват как ще се гласува на 14 ноември на изборите 2 в 1. Машините ще бъдат поставени в сградите на 4-те общини в областта, както и в сградата на областната администрация в Сливен. Това съобщиха днес пред журналисти председателят на РИК – Сливен Елизабет Кендерян и говорителят на комисията Минко Стефанов.

Апелът от РИК е в секционните комисии, за които в момента тече подготовката, да членуват повече млади хора с компютърни умения и компетентности. Засега е предвидено обучението на членовете на секционните комисии да е онлайн. Обсъжда се възможността за подвижна секция, която да е на разположение на карантинираните избиратели, заявили желание да гласуват.

В самия изборен ден машинно ще се гласува в 240 секции, като втора машина ще има в секции с над 800 избиратели. Водещ признак ще бъде броят гласували на изборите през юли, а не избирателният списък, поясни Минко Стефанов.

27 политически партии и коалиции са регистрирали кандидати за изборите в областта. По думите му, всички партии са подали документите си в срок и без трудни за РИК казуси. Един кандидат е оттеглил кандидатурата си за народен представител и ще бъде заличен от листата:

чуйте още

Регистрираните в кандидатски листи за народни представители са 161души.

Мандатите са 6 от избирателния район, 27 кандидати се надпреварват за вота на избирателите за едно депутатско място.

Най-възрастен кандидат е Борис Иванов, роден 1937 г. с постоянен адрес в София, а най-младият – Ивайло Иванов, роден 1999 г., с постоянен адрес в Силистра. Двамата кандидати са от една и съща партийна коалиция – БНД – Нова Демокрация

От РИК заявиха още, че се подготвят за избори в епидемични условия, като се вземат всечке необходими мерки за хигиенизиране на помещенията за гласуване.

Pin It

Facebook Comments