30/11/2021
Обръщение на областния управител Афузов за Деня на свети Йоан Рилски

Обръщение на областния управител Афузов за Деня на свети Йоан Рилски

На 19 октомври почитаме светец, когото още приживе са наричали „земен ангел“. Св. Йоан Рилски е намирал лек и е правил чудеса за безнадеждно болни, вдъхвал им е вяра и кураж. Той е пазителят на българските лекари и покровител на българския народ.

Уважаеми лекари,

Епидемията от COVID-19 Ви изправи срещу тежки предизвикателства, които обикновеният човек познаваше само от литературата и филмите. Вложихте професионализъм и сърце в битката за нас, Вашите пациенти. Благодарим Ви!

Обръщам се към работещите в спешна помощ, в болничната и доболничната помощ, в клиничните лаборатории и РЗИ – бъдете здрави, силни и благословени! С риск за собственото здраве и живот, Вие, нашите лекари, защитихте честта на бялата престилка! Нека изразим почит и уважение и към лекарите, които, уви, изгубихме в епидемията. Няма да ги забравим!

Обръщам се и към Вас, уважаеми съграждани!

Иска ни се да вярваме, че епидемията превърна здравето в осъзната ценност за цялото общество. Но усложнената епидемична обстановка все още е факт. Можем да помогнем и на себе си, и на днешните земни ангели – лекарите, като спазваме мерките и направим това, което зависи от всеки, за да бъде по-защитен.  Нашето разбиране за отговорно поведение, като областна администрация, е да се даде още по-голяма възможност на хората, които биха желали, да се ваксинират. По идея на зам.областните управители Антоний Андонов и Димитринка Петкова предстои да бъдат разкрити имунизационни пунктове на най-оживените места в Сливен, със съдействието на РЗИ и на лекарската колегия. Силно се надяваме, че това още повече ще улесни гражданите и ще повиши интереса към ваксинирането, за да възвърнем по-бързо обичайния си социален живот, с по-малко щети. Нека свети Йоан Рилски ни даде мъдрост, в името на здравето!  

С уважение: Минчо Афузов

Областен управител на област Сливен

Pin It

Facebook Comments