30/11/2021
В понеделник започва работа мобилен ваксинационен кабинет пред „Билла“ в Сливен

В понеделник започва работа мобилен ваксинационен кабинет пред „Билла“ в Сливен

Мобилен ваксинационен кабинет започва работа от утре, 25 октомври, в Сливен по инициатива на областната администрация. Той ще е разположен пред магазин „Билла“ на бул. „Братя Миладинови“, съобщиха от Областния кризисен щаб.  В понеделник ще се поставят ваксини от 10 до 12 часа. През следващите дни от седмицата работното време ще е от 8 до 12 часа. Възможни са промени, за които гражданите ще бъдат предварително уведомени, уточни зам. – областният управител Антоний Андонов.

Разкриването на кабинета стана възможно благодарение на отзивчивостта на Ибрям Алиев, собственик на лечебни заведения, и на д-р Васислав Петров, изп. директор на областната МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“, която осигури нов фургон за нуждите на кабинета, и на бързата реакция на търговска верига „Билла“, предоставила за ползване терена пред магазина си в Сливен.  

Търсят се възможности, за да продължи дейността и на първия мобилен ваксинационен кабинет, който работи през миналата седмица. „Целта на инициативата ни е да осигурим още по-улеснен достъп на желаещите граждани до ваксините, за да има повече защитени хора в условията на епидемия. Благодарни сме на всички институции, ръководители на лечебни заведения, РЗИ и, разбира се,  най – вече – на лекарите, които работят в мобилните и другите ваксинационни кабинети. Силно се надявам, че  интересът към имунизирането срещу COVID-19 значително ще се увеличи“, коментира областният управител Минчо Афузов.  

Областният щаб напомня, че ваксини се поставят в зелените коридори на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, МБАЛ „Хаджи Димитър“ в Сливен и в МБАЛ „Св. Петка Българска“ в Нова Загора по график, който е поместен в официалните страници на РЗИ, областната администрация, както и в новините на Радио Сливен Нет.

Желаещите да се ваксинират могат да заявят това и в електронната платформа his.bg, като има възможност за избор на ваксина.

Pin It

Facebook Comments