30/11/2021
1 452 са активните случаи на COVID-19 в областта. В Сливен заболеваемостта премина прага от 750 души

1 452 са активните случаи на COVID-19 в областта. В Сливен заболеваемостта премина прага от 750 души

Диагностицираните лица с COVID-19 в област Сливен са 1 452 души. От тях 164 души са регистрирани през последното денонощие, съобщиха от Областния кризисен щаб. Сред новозаболелите са 7 ученици и 6 учители. Няма лекари и медицински служители.

В женския затвор са заболели 9 лишени от свобода. Първите болни са установени в края на миналата седмица. Към момента няма разрастване на огнището. Една от пациентките е в болница. Лечението на останалите се провежда на място, в изолация от незаразените жени, под наблюдението на лекаря от медицинската служба към затвора.

През изминалото денонощие са излекувани 76 души.

За съжаление, починаха 7 неимунизирани пациенти с придружаващи заболявания. Областният щаб изказва съболезнования на близките.

Средната заболеваемост в област Сливен към момента е 679 души на 100 000 души население. В община Сливен, където разпространението на вируса е най-голямо спрямо останалите три общини, заболеваемостта премина прага от 750 души. Училищата в общината са в подготовка за преминаване към обучение от разстояние в електронна среда.

Засилен е контролът в закрити търговски обекти, градски и междуградски транспорт, нощни заведения и обекти с обществено предназначение. През изминалото денонощие са извършени 63 проверки на обекти и лица. Съставени са 12 акта.

Pin It

Facebook Comments