Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/wp-db.php on line 3547
На кръгла маса Община Сливен и Хабитат България обсъдиха препоръки за подобряване на жилищните политики – Радио СливенБГ
12/08/2022
На кръгла маса Община Сливен и Хабитат България обсъдиха препоръки за подобряване на жилищните политики

На кръгла маса Община Сливен и Хабитат България обсъдиха препоръки за подобряване на жилищните политики

Днес се проведе онлайн кръгла маса за обсъждане на доклад „Изследване на съществуващите общински политики и практики за подобряване на жилищните условия на уязвими групи в община Сливен“, изготвен от Хабитат България. По време на срещата, в която взеха участие експерти от община Сливен, представители на гражданското общество, неправителственият сектор и браншови организации, се дискутираха основните препоръки, включени в доклада.

Зам. – кметът на Община Сливен Стоян Марков отбеляза: „Работата за подобряване на жилищните условия в кварталите с концентрация на бедност не е лесна, тъй като там има голям процент жилища, които не отговарят на изискванията на Закона за устройство на територията и е трудно да бъдат включени в повечето програми за подпомагане“. Всеобщо бе мнението, че наличието на обща, национална жилищна рамка е ключово за успешното осъществяване на адекватна жилищна политика и на общинско равнище.

Събитието е част от проекта „Изследване и аргументи за нови жилищни политики в полза на цялото общество“, чиято цел е да допринесе за разработване на адекватни общински и национални жилищни политики, свързани с подобряване жилищните условия на уязвими групи от населението и се организира със съдействието на Община Сливен.

Pin It

About Post Author

Facebook Comments