Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/class-wpdb.php on line 3574
Осем охранители следят за нарушения в парк „Юнак” – Радио СливенБГ
08/12/2022

Осем охранители следят за нарушения в парк „Юнак”

От поемането на охраната на парк „Юнак” на 10 февруари от общинската фирма за охрана до момента са предотвратени 6 опита за кражби на имущество. Общо 8 нейни служители следят за нарушения. Те поемат по двама 12-часови смени, като се редуват на денонощен режим. След ремонта на помещението за охрана, ще бъде позициониран СОТ – екип в района.

Общината ще постави на видни места в парка указателни табели за забраните, произтичащи от Наредбата за опазване обществения ред. Ще се монтират и забранителни знаци за влизане на МПС и велосипедисти в благоустроеното пространство. Това са част от мерките, които се предприемат за опазването на новооткрития обект в града. Кметът на Сливен ще определи и лицата, които ще  осъществяват контрол ище санкционират нарушителите, които не опазват чистотата и съоръженията в парка.

„Поехме охраната на парка на 10 февруари 2014 г. съгласно договор с общината, сключен след процедура по Закона за обществените поръчки. При огледа, извършен при приемането на обекта, констатирахме липсата на месинговите кранчета на чешмата в средата на алеята, както и на врътка на едно от кранчетата на друга чешма, скъсани въжета на люлката за малките деца, подготвена пейка за изнасяне, неработеща част от осветлението, както и счупени осветителни тела. Предотвратихме и 6 опита за кражби. За да се подобри ефективността е целесъобразно довършването и пускането в експлоатация на видеонаблюдението”, посочи Красимир Александров, управител на „Общинска охрана и СОТ”. Щетите от кражбите са възстановени. Монтират се и две химически тоалетни.

About Post Author

Facebook Comments