Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/wp-db.php on line 3547
Над страната ще се задържи предимно облачно, на места температури до 16 градуса – Радио СливенБГ
10/08/2022
Над страната ще се задържи предимно облачно, на места температури до 16 градуса

Над страната ще се задържи предимно облачно, на места температури до 16 градуса

Днес времето над страната ще се задържи предимно облачно, на отделни места – със слаби превалявания. По-късно през деня и преди полунощ над Западна България валежите временно ще се усилят. Ще продължи да духа до умерен юг-югозападен, в Дунавската равнина – изток-североизточен, вятър.

Максималните температури ще бъдат в широки граници, преобладаващите ще са между 8 и 13, на места в югоизточните райони от страната – до 15-16, а в Дунавската равнина – между 3 и 5 градуса.

Над Черноморието ще има значителна облачност, но ще бъде почти без валеж. Ще духа до умерен юг-югозападен вятър, преди обяд по северното крайбрежие – слаб, от изток-североизток. Максималните температури на въздуха ще са 11-16 градуса. Температурата на морската вода е 8-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно облачно и мъгливо. Ще има превалявания от дъжд, над 1700 метра – от сняг. Ще духа силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра – около 1.

През нощта срещу вторник валежната зона ще се премества на изток. Във вторник все още слаб дъжд ще превалява в Източна България, но и там валежите ще спират, най-късно – в югоизточните райони. Ще се задържи предимно облачно. Вятърът ще отслабне. Ще остане топло за периода, температурите в западната част на Дунавската равнина слабо ще се повишат, в Източна България – ще се понижат.

В сряда, по преминаващ през Гърция средиземноморски циклон, се повишава вероятността за по-големи количества валежи на места в Южна и Източна България.

About Post Author

Facebook Comments