Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/class-wpdb.php on line 3574
Топло и без валежи време ни очаква в първите няколко дни на новата година – Радио СливенБГ
10/12/2022
Топло и без валежи време ни очаква в първите няколко дни на новата година

Топло и без валежи време ни очаква в първите няколко дни на новата година

Обилен снеговалеж и поледици по пътищата в Централна и Северна България. Тази сутрин се стигна и до проблеми с придвижването. На места снежната покривка е 12 см, при Прохода на Републиката е около 10. Трафикът е интензивен, на места има частични задръствания. Според част от пътуващите пътищата отново не са почистени, информира Нова тв.

В централните части на страната превалява слаб дъжд и сняг, но в следобедните часове валежите ще спират навсякъде. Максималните стойности на температурите ще са от 1 до 6 градуса, по морето до 7-8.

През нощта валежите ще спрат навсякъде, а облачността временно ще се разкъсва и намалява. Ще духа слаб вятър от запад и югозапад. Температурите утре сутрин ще са от минус 2 до плюс 3 градуса. 

Утре ще има променлива, по-често значителна облачност. Вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Дневните температури ще се повишат и ще са от 7 до 12 градуса.

В полунощ на Нова година облачността ще намалява до незначителна и желаещите, които могат да излязат извън големите населени места със светлинно замърсяване, ще могат да наблюдават парада на планетите – всички планети, с изключение на Марс, ще могат да бъдат видени на южния небосклон на относително неголямо разстояние една от друга.

Температурите в първите минути на Нова година ще са от 2-3 до 7-8 градуса в повечето места. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад.

Топло и без валежи време ни очаква в първите няколко дни  на Нова година.

Ще бъде и ветровито, с температури до 15, а на 1 и 3 януари в низините на места до 16-18 градуса градуса.

About Post Author

Facebook Comments