18/05/2022
Прокуратурата в Сливен ще поиска задържане под стража за мъжа, обвинен в опит за убийство

Прокуратурата в Сливен ще поиска задържане под стража за мъжа, обвинен в опит за убийство

Окръжна прокуратура-Сливен задържа за срок до 72 часа М.К. Той е обвинен за това, че е направил опит умишлено да умъртви 50-годишна жена, но опитът е останал недовършен, поради независещи от дееца причини. Пострадалата е приета в болнично заведение, където й е оказана квалифицирана медицинска помощ. Престъплението е осъществено на 09.01.2022 г. в с. Ябланово, общ. Котел.

По време на разследването е установено, че по тялото и главата на пострадалата жена са нанесени множество удари. Те са довели до причиняване на черепно-мозъчна травма и счупване на ребра.

Както вече Радио Сливен Нет информира, 53-годишният мъж е задържан от полицейски служители на участък „Ябланово“ към РУ-Котел за домашно насилие. На 9 януари е получен сигнал от екип на ФСМП-Котел за приета 50-годишна жена от село Ябланово с наранявания и опасност за живота със съмнение за домашно насилие. Полицейските служители са задържали съпругът на жената – мъж на 53 години. 

Предстои Окръжна прокуратура-Сливен да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Pin It

Facebook Comments