Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/wp-db.php on line 3547
Честване на 3 март – Национален празник на България в Сливен – Радио СливенБГ
01/10/2022

Честване на 3 март – Национален празник на България в Сливен

Община Сливен организира общоградско честване на Националния празник на Република България – 3-ти март, 136 години от Освобождението на България.

В чест на празника на 28 февруари от 18 часа във фоайето на общинската администрация концерт ще изнесе смесен хор „Добри Чинтулов” при Народно читалище „Зора”, диригент акад. Методий Григоров. Концертът е посветен на Деня на любителското творчество – 1 март.

На 3 март от 11 часа на пл. „Хаджи Димитър” ще се състои церемония по издигане на националното знаме и полагане на венци пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци. Панихида в памет на загиналите воини за Освобождението на България и благодарствен молебен ще отслужи владиката на Сливен митрополит Иоаникий.

Военен ритуал по полагане на венци и цветя в памет на героите, отдали живота си за освобождението на България ще извършат Центъра за подготовка на специалисти в града.

Празничната програма ще продължи с изпълнение на Ансамбъла за народни песни и танци – Сливен. В 12.00 часа от пл. „Хаджи Димитър” е стартът на традиционната лекоатлетическа щафета „Освободител”, която се организира за 50-пореден път. Финалите и награждаването също са на площада.

Община Сливен кани гражданите на празничните прояви.

About Post Author

Facebook Comments