28/06/2022
Множество кражби и грабежи са разкрити при операция на сектор „Криминална полиция“ към РУ-Сливен

Множество кражби и грабежи са разкрити при операция на сектор „Криминална полиция“ към РУ-Сливен

На 26 януари е задържан извършител на грабеж. Престъплението е извършено в началото на месеца. На бул. „Бургаско шосе“ е нападната жена на 64 години, със сила й е отнета дамската чанта. Извършителят е установен и задържан. Той е мъж на 37 години от град Кермен. Направил е самопризнания. Първоначално е задържан за 24 часа. Работата по досъдебното производство продължава.

19-годишен младеж от град Ямбол е задържан за кражба от търговски обект в град Сливен. На 15 януари той е взломил входната врата на магазин за битови стоки на ул. “Т. Икономов“ в град Сливен и е извършил кражба на незакрепен метален шкаф, съдържащ сумата от 270 лева. Задържане е при оперативно-издирвателни действия на криминалисти от РУ-Сливен и Ямбол. Работата по досъдебното производство продължава.

Мобилен телефон е бил откраднат от 13-годишно момиче. Престъплението е извършено в края на миналата година. Извършителят е задържан на 27 януари при специализирана операция. Той е мъж на 31 години от град Сливен. Направил е самопризнания и е върнал откраднатия телефон. Работата по досъдебното производство продължава.

          

Притежание на наркотици са установили полицейски служители при извършване на патрулна дейност. На 27 януари в разсадник, източно от с. Крушаре, е извършена проверка на 34-годишен мъж от град Сливен. В него е намерено и иззето пликче, съдържащо  зелена листна маса, която при полевия тест е реагирала на канабис.

Криминалисти на РУ- Сливен работят по сигнали за две взломни кражби.

На 23 и 24 януари от частен дом в село Крушаре са откраднати два броя газови бутилки. Сигналът е подаден от жена на 58 години.

240 кг. пелети са откраднати при взломна кражба от бившия хотел „Карандила“. Нанесената щета е в процес на установяване.

Pin It

Facebook Comments