30/11/2021

Една добра вест

Една добра вест – Стефан Данаилов е здрав! Здрав! – пише в статуса си в социалната мрежа журналистката Валерия Велева, близка приятелка на актьора.

По думите на Велева, в Париж са приключили успешно всичките контролни прегледи на Ламбо: петскенер, пълни щателни изследвания, включително са му били взети и проби от костен мозък. Заключението на френските лекари е, че се е преборил успешно с коварната болест и ремисията му протича много добре. И даже са похвалили лекуващия го български екип.

Разговорях със Стефан по телефона – беше в отлично настроение, смееше се, разказа ми в подробности за прегледа, разказва журналистката.

Придружава го проф. Георги Михайлов, шефът на националната хематология, който в последната половин година прилага успешен метод за лечението му. Съпругата му Мария, която остана в София, през цялото време му даваше кураж и сила. Впрочем Ламбо никога не се „предаде“. Знаеше, че ще победи и този път, беше несломим оптимист – такъв, какъвто е бил през целия си живот. В интервю за в. „Преса“, в което подробно разказа за болестта си, предупреди: „Не ме отписвайте! Няма да вдигам бялото знаме“. И никога не го вдигна, пише още Валерия Велева.

Стефан Данаилов благодари на всички, които го подкрепяха в тези тежки за него дни, благодари за обичта, която неговите почитатели са му засвидетелствали. И с нетърпение очаква да се върне към обичайния си ритъм на работа и живот, завършва стасута си журналистката. 

 

Facebook Comments