Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/class-wpdb.php on line 3574
Съвременен Казахстан във фотоизложба утре в Сливен – Радио СливенБГ
08/12/2022

Съвременен Казахстан във фотоизложба утре в Сливен

В сряда, 12 март, от 14:30 часа, в галерия „Димитър Добрович” ще бъде открита фотоизложба „Съвременен Казахстан“. Изложбата ще открие г-н Темиртай Избастин, посланик  на Република Казахстан в Република България, който ще бъде на посещение в гр.Сливен. Казахстан е една от най-големите държави в света, разположена в северното полукълбо на границата на два континента – Европа и Азия, на юг от Урал. Територията на Казахстан е 2724.9 кв. км. По своята площ страната се нарежда на девето място в света, като отстъпва единствено на Русия, Китай, САЩ, Аржентина, Бразилия, Канада, Индия и Австралия. В страната живеят представители на повече от 130 етноса и 40 вероизповедания. Столицата на Казахстан е град Астана.

Няколко фотографии представят този съвсем млад град, в който през 2017 година ще се проведе Световно изложение ЕКСПО-2017Снимките представят природата, градовете, културата, занаятите, живота на различните етноси, населяващи Казахстан.  Ред фотоси са посветени на президента на Казахстан Нурсултан Назарбаев и неговите срещи със световни политически и религиозни лидери.

About Post Author

Facebook Comments