28/10/2021

„Евромайки“ към ПП „България без цензура“ бе учредена в Сливен

Структура на женската организация „Евромайки“ към ПП „България без цензура“ бе учредена в Сливен. Женя Колева бе избрана за председател на женския клуб в партията. Пред сливенските жени основателят на националната организация Даниела Колева сподели приоритетите на „Евромайки“ в борбата им за правата на българските майки, техните деца и семейства.

„В момента „Евромайки“ е най-силната женска организация в страната. Крайно време е майките да бъдат чути как гледат децата си, как ги изпращат на детска градина или училище и какво им струва това, а не разни експерти не докоснали се до проблемите да решават от името на майките, “ каза Даниела Колева пред сливенските жени. Пред тях тя очерта няколко приоритета, които от „Евромайки“ сaси поставили за цел.

„Приоритетната цел на организацията е свързана с детските надбавки, засягаща близо 400 хиляди деца, чиито родители към момента не получават тази държавна помощ. Следващата седмица предстои среща с националния омбудсман по темата,“ заяви Колева. Според нея на дневен ред са въвеждане на единни правила за таксите в детските градини, важащи за цялата страна и гарантирани от държавата. Предложението е за първо дете да се плаща 100% от сумата на таксата в детската градина, за второ 50% от таксата и за трето – безплатно.

Още със създаването на „Евромайки“ в Сливен бе подета и първата кауза на местния клуб – децата да пътуват безплатно с градския транспорт. Взето бе решение въпросът да се дискутира с хората, да се направи подписка, а после да се настоява пред местната власт и Общински съвет, да бъде прието искането на сливенските граждани децата да ползват градския транспорт безплатно.

„Желанието ни е да направим така, че да можем да отглеждаме децата си в една по-добра среда, с по-добри финасови стимули, а ние като майки да се чувстваме сигурни в нашето бъдеще и това на децата си,“ заяви новоизбраният председател на организацията Женя Колева.

Един от малкото мъже присъствали на срещата – общинският председател на ПП „България без цензура“ д-р Иван Данчев даде своята съпричастност към женското дружество и обяви, че в негово лице и лицето на партията ще могат да намерят подкрепа за всяка една кауза, която би могла да доведе до по-добро бъдеще за децата и семействата.

„Приемам каузата на жените с отворено сърце. Една жена сама по себе си в тези трудни времена едва ли би се справила с държавната бездушност . Ето, защо заставаме до тези жени, които искат да променят живота на децата си и ще направим всичко възможно да постигнем съвместно тези цели,“ каза д-р Данчев.

Facebook Comments