30/11/2021

Отново награди за ученици от ПМГ „Д. Чинтулов“

С грамоти за отлично представяне бяха отличени и трите проекта по информатика на ученици от ПМГ „Добри Чинтулов“ в Четиринадесетата ученическа секция на УчИМИ към БАН, проведена в периода 2 – 5 април 2014 г. в курортния комплекс Боровец. Владимир Симеонов Мутафов от 11.г клас получи грамота за отлично представяне, сертификат за иновативност и покана за участие в CompSysTech14. (15-та Международна конференция по компютърни системи и технологии на 27 юни 2014 г. в Русе) за проект на тема: Домашна автоматизация чрез Raspberry Pi . Слав Желев Радев и Петър Мирославов Костов, също от 11.г клас, също бяха наградени с грамота за отлично представяне за проекта си Easy 3DSC (проект на 3D скенер).
Признание на журито за иновативна и интересна разработка и грамота за поредно отлично представяне получи и Станислав Томов Арнаудов от 11.г клас за проект на тема: Дъгови елементи на двоично изображение: извличане, съпоставка и анализ.
В сесията участваха 51 проекта, като 12 от тях бяха наградени с грамота за отлично представяне.
Научен ръководител и на трите проекта е Христина Ангелова, учител по ИИТ в ПМГ „Добри Чинтулов”.
Авторите на най-добре класиралите се разработки (с грамоти за отлично представяне) получават покана за участие в Четиринадесетата лятна изследователска школа (август 2014 г.), като разноските им се поемат от Ученическия институт по математика и информатика.
Ралица Кралева от 11.в клас участва в сесията по математика с доклад на тема „Числа на Каталан и техните q-аналози“ и получи грамота за много добро представяне.

Facebook Comments