Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /home/mobifoni/news.slivenbg.net/wp-includes/wp-db.php on line 3547
Конференция за бъдещето на Европа: Заключително събитие в Страсбург – Радио СливенБГ
10/08/2022
Конференция за бъдещето на Европа: Заключително събитие в Страсбург

Конференция за бъдещето на Европа: Заключително събитие в Страсбург

Докладът за крайния резултат от Конференцията ще бъде представен на председателите на институциите на ЕС по време на заключителното събитие на 9 май в Страсбург.

В Деня на Европа тримата съпредседатели на Изпълнителния съвет ще представят на председателите на институциите на ЕС окончателния доклад от Конференцията. По време на събитието председателят Роберта Мецола, председателят Урсула фон дер Лайен и президентът Еманюел Макрон ще произнесат своите речи, наред с речите на гражданите от националните и европейските панели и на съпредседателите на Конференцията. Планирани са и културни изпълнения на Danse l’Europe и младежкия оркестър DEMOS.

Освен 449-те членове на пленарната сесия, сред които 108 граждани, на събитието ще бъдат поканени 120 членове на гражданските панели и 200 местни ученици и студенти по програма „Еразъм“.

Министри по европейските въпроси и други високопоставени гости също ще участват в церемонията.

Кога: Понеделник, 9 май, 13:00 – 15:00 ч. (българско време)

Къде: Европейският парламент в Страсбург

Контекст

На последното си заседание, което се проведе от 29 до 30 април в Европейския парламент в Страсбург, пленарната сесия на Конференцията постигна консенсус по окончателните си проектопредложения. 49-те предложения, определени в 9 теми, включват повече от 300 конкретни мерки. Те са основани на препоръки от европейските граждански панели, националните панели и събития и идеите записани в многоезичната цифрова платформа както и дискусиите в пленарната зала на Конференцията и в работните групи.

Следващи стъпки

Трите институции ще проучат бързо как да предприемат ефективни последващи действия по този доклад, всяка в рамките на своите компетенции.

About Post Author

Facebook Comments